Találkozóink 2011-ben

Tisztelt Barátaim!

Ahogy korábban már jeleztem, január és február havi beszélgetéseink témáját (oktatásügy és egészségügy) decemberben rögzítettük. (Hoffmann Rózsa államtitkár nem jöhet ülésünkre az EU elnökség kezdete feladatokat ró a kormánytagokra, de köszöni a meghívást és képviselteti magát.)

A 2011-es év bevezető előadását az ORSZÁGÉPÍTŐ TERVEZÉS lehetőségeiről és feladatairól Szilvácsku Zsolt tartja. A média szerepéről, az új törvényről feltétlenül szeretnénk közös véleményt kialakítani. Szeretnénk még tavasszal a magyar termékek (elsősorban a hazai élelmiszerek, az élelmiszerbiztonság) helyzetéről, védelméről is beszélni. Az erkölcsi nevelés, a lelkek gondozása, a történelmi egyházak munkája is egy önálló találkozó témája lehetne. Júniusban, Dunakesziben tartandó találkozónknak a magyar összefogás megteremtése lehetne a központi gondolata, (addigra összegyűlne a székelyföldi autonómiáért az egymillió aláírás, melyet több országból várnak a szervezők)

Ősszel két nagyobb találkozót is tartanánk (az egyiket Gödöllőn) a magyar vidék, a parasztság helyzete, az értelmiség felelőssége és az EU és a magyar gazdaság (bankrendszer, ipar, kereskedelem) tárgykörében.

Havi találkozóinkon természetesen minden általatok felvetett kérdés előkerül, (áprilisi ülésünkön közgyűlést is tartunk) s tagjaink új könyveinek bemutatására is mindig szakítunk időt.
A Százak Tanácsa 15 éves történetét bemutató az év végén kiadandó kötetünkbe szeretnénk, ha minél több tagunk adna (1-2 oldalon) május végéig választ arra az egyetlen kérdésre: „Mit kellene tennünk, mit tehetünk – az országgyűlés és a kormány munkájának segítésével – a nemzetért?” (A kötet címe: „Emberit, s magyart”)

Idei találkozóink a Várban mindig a hónap első csütörtök délutánján (14.00 és 17.00 között) Júniusban Dunakeszi (dr. Kisida Elek) szeptemberben a Páfrány u.(dr. Bene Éva) Július-augusztus szünet, a rendkívüli időpontokat külön jelezzük! www.szazaktanacsa.hu személyes információ: 0630-2378079

Soros elnökeink: Albert Gábor, Csoóri Sándor, Duray Miklós, Pozsgay Imre nevében is kívánok BOLDOG ÚJÉVET!

Becsülő barátsággal: Szijártó István ügyvivő elnök

Budapest, 2010. január 1.

1014. Budapest, Szentháromság tér 6. Magyar Kultúra Alapítvány Székháza iszijarto@freemail.hu