Közhasznúsági jelentés a 2009-es év munkájáról

Közhasznúsági jelentés a 2009-es év munkájáról

 

Találkozóinkat előre meghatározott rend szerint – minden hónap első csütörtök 14.00  – a budai várban az MKA székházban tartottuk.  Júniusban Dunakesziben  dr. Kisida Elek vendégeként, szeptemberben a Páfrány utcában dr. Bene Éva vendégeként üléseztünk. A két nyári hónapban tagjaink különböző hazai és külföldi rendezvényeken vettek részt.  Munkánkat alapszabályunk szerint végeztük.

Üléseink témáját soros elnökségünk tagjainkkal interneten és postai úton közölte, honlapunk vendégkönyv rovatában is jeleztük.  (13 ezer feletti volt a kattintás a honlapon) A Wikipédiában a Százak Tanácsa bejegyzést pontosítottuk.

A részvétel általában 30-40 fős volt, Dunakeszi programunkon százhúszan vettek részt. Tagjaink közül többen a Konzervatív Alapítvány szervezői és az általuk kiadott Nemzetstratégia I-II kötetek szerzői, szerkesztői.

A Tóth Ilona Díjbizottság is végezte évek óta megszokott módon munkáját. (dr. Körmendy Béla, Erkel Tibor, dr. Bene Éva, dr. Iván László) Lengyel és dán zászló is szerepelt az év folyamán vendégeink és témáink tiszteletére elnökségi asztalunkon.

A Civil Összefogás Fórum vezetői között a Százak Tanácsa delegáltjaként dr. Schulek Ágoston és dr. Osztie Zoltán, mint a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöke dolgozott. Kellermayer Miklós szervezi és vezeti Kispesten szabadegyetemét (Az Út, az Igazság és az Élet). Sokan voltak előadói a Civil Akadémiának. A Magyarok Szövetsége tanácsadóiként, a Művészeti Akadémia tagjaiként, a Magyar Örökség Díjbizottságban, a Bethlen Gábor Alapítvány Kuratóriumában s nagyon sok jelentős civil szervezet működésében sokan segítenek.

Többen kaptak az előző évekéhez hasonlóan idén is Príma Primissima (Grosics Gyula) illetve Prima ( Kopp Mária, Kellermayer Miklós, Fekete Gyula ) díjakat. Kubik Anna alternativ Kossuth-díjat kapott. Somogy megye Príma dijasa lett Andrasovszky Barna, Koós Ferenc Szigetszentmiklós Pro Urbe díjasa, Szijártó István Kaposvár díszpolgára lett. A Százak Tanácsa  „A Haza embere” oklevelét Fekete Gyula, Grosics Gyula és posztumusz a Püski házaspár kapta. 80. születésnapján Albert Gábort az Írószövetségben, Kindler Józsefet a Magyar Tudományos Akadémián köszöntöttük.

2009-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Győrffy László, hosszas betegség után Püski Sándor és Márton János.

Tagjaink közül 25-30 rendszeres és igen aktív résztvevője volt találkozóinknak – melyeknek változatos, sok vitát kiváltó témái voltak – köszönjük ezt nekik.

Kérjük a közgyűlést jelen tájékoztatónkat, melynek kiegészítője pénzügyi elszámolásunk, fogadja el, s ezzel adjon felmentést soros elnökségünknek.

 

Budapest, 2010. március 20.

Kocsis István, dr.Körmendy Béla, dr. Schulek Ágoston, dr. Somodi István és dr. Szijártó István ügyvívő