Emlékeztető decemberi ülésünkről

A Százak Tanácsa ez évi utolsó találkozóját december 4-én tartottuk a Várban. Az elmúlt hónap fontosabb eseményei:

November 18-án a Központi Papnevelő Intézet dísztermében (V. k., Papnövelde u. 7. ) került sor a tagtársunk: dr. Körmendy Béla és felesége által alapított TÓTH ILONA Emlékdíj és Emlékérem átadására. November 23-ig volt megtekinthető a Vigadóban (Magyar Művészeti Akadémia) tagtársunk, a Kossuth-díjas Somogyi Győző festőművész életmű-kiállítása.

Gratulálunk a NEMZET MŰVÉSZE kitüntető címhez Balassa Sándor, Csete György, Csoóri Sándor, Kallós Zoltán és Somogyi Győző tagtársainknak. A NEMZET SPORTOLÓJA címet nyerte el Buzánszky Jenő tagtársunk, az Aranycsapat utolsó élő tagja.

November 19-20-án Győrben, illetve Csorna-Farádon 14-en találkoztunk, s beszéltünk aktuális kérdésekről.

A Magyar Egészségügyi Társaság Szabadegyetemen az Egészségtan mindenkinek téma harmadik, befejező évének utolsó előadását dr. Kellermayer Miklós egyetemi tanár, a MET elnöke „Szüljetek és neveljetek igaz gyógyítókat, betérhetőket az Úr örömébe!” címmel a budai Szent Margit Gimnáziumban tartotta. Gyimesi János a Lánchíd Rádióban, Batta György a Duna Televízióban szerepelt. December 13-án 11.00-kor lesz az MTA Székházban a Magyar Örökség díjátadó ünnepség.

Elkészült és szerzőink már kézbe vehették TAPASZTALATAINK MAGASÁBÓL című, Orbán Viktor miniszterelnök Úrnak ajánlott kötetünket, melynek 25 szerzője életminőségünk gondjaival foglalkozik. (Január 8-i találkozónkon fogunk az írásokra visszatérni.) Dr. Zétényi Zsolt a Bajcsy-Zsilinszky-emlékülésre (Parlament, felsőházi terem, december 13. – egész napos ülés) hívta fel a figyelmet.

Császár Angela színművész csodálatosan tolmácsolt Ady-verssel, dr. Spányi Antal püspök Úr adventi fohásszal tette ünnepélyessé ülésünket, melyen felkért új tagjaink: a születésnapját és névnapját is ünneplő Rajnai Miklós, a Magyarság Háza volt igazgatója és dr. Horváth László klasszika filológus, egyetemi docens, az Eötvös Collégium igazgatója is beszéltek munkájukról. A HAZA EMBERE oklevelek átadását is erre az évtől búcsúzó alkalomra hagytuk: dr. Naszlady Attila és Albert Gábor laudációit követően – utóbbit Császár Angela olvasta fel – dr. Kisida Elek és dr. Szijártó István vette át az oklevelet. Kisida Elek köszönő, egész közösségünket méltató szavaival zártuk a délutánt.

Legközelebb január 8-án, csütörtökön 14.00-kor találkozunk a Várban.

Az ülést vezető társaim: dr. Kisida Elek és dr. Naszlady Attila nevében is Áldott Karácsonyt és Boldog Újévet kívánok Mindnyájatoknak! Barátsággal:

  Szijártó István ügyvivő elnök