Emlékeztető

a Százak Tanácsa 2024 február elsején tartott találkozójáról.

Foltán László ügyvivő elnök köszöntője után felállva emlékeztünk a januárban hosszas betegség után elhunyt kitűnő társunkról dr. Vizkelety Mariann államtitkárról. Távollétében gratuláltunk a Szellemi Honvédő díjjal kitüntetett tagunknak, dr. Sutarski Konrádnak. Dr. Szakály Sándor professzor előadása mindnyájunknak élményt jelentett. Nem egyszerűen a VERITAS 10 éve, a történészek nézetkülönbségei, az általa vizsgált kor kutatásának és saját pályakezdésének nehézségei tárultak fel előadása során, hanem egyértelművé vált, hogy milyen nagy szükség lenne nemzeti történelmünk minden mozzanatát higgadtan, mindig a tények tiszteletében vizsgálni. Köszönjük a kitűnő előadást.

Kérdésekkel, hozzászólásokkal folytatódott a találkozó. Bakos István, Rajnai Miklós, dr. Somhegyi Annamária, dr. Fekete Gyula, Hajdu Lajos, Bogyay Elemér, dr. Szijártó István különböző témákban szóltak.

Foltán László beszámolt találkozójáról Rieger Tiborral, s egy műterem látogatás szervezését vállalta. A közeljövőben a soros elnökség tagjait is összehívja. Telefonon és e-mailben tartjuk a kapcsolatot.

Dr. Bárdi László Idegen utakon c. könyvét tagjaink figyelmébe ajánlottuk.

Következő találkozónk március hetedikén lesz az Andrássy út 64. alatt, a Magyarságkutató Intézetben.

Barátsággal: Szijártó István