A Százak Tanácsa szeptemberi és októberi üléséről

A nyár végi tájékoztatóm óta szeptember és október első csütörtök délutánján is találkoztunk, így sok mindent megbeszélhettünk már, ami fontosabb:

„Az életminőség – mint kihívás” munkacsoportunk az utolsó oldalakat fogalmazza Nógrádban végzett munkánk zárójelentésében (dr.  Dobó Márta, dr. Bardócz Zsuzsa, Lovas Zsuzsa) és az „Iskola a magasban” (Kováts-Németh Mária szervezésében) előadássorozat.

Kárpát-medencei civil háló létrehozását segítő munka (a CET korábbi célkitűzése szerint) részeseiként, Dunaszerdahelyen, Szabadkán, Újvidéken, Erdélyben, Ausztriában, Horvátországban és itthon is több helyen voltak/vannak előadásaink.

Honlapunk megújult, októberi ülésünkön a jelenlevők számára bemutattuk, s a kapott javaslatokat a szakemberek igyekeznek hasznosítani. Fontosnak tartjuk, hogy minél több velünk együttműködő, illetve tagjaink által vezetett egyesület, szervezet is közvetlenül elérhető legyen.

Fontosnak tartjuk a tájékoztatásért felelős vezetőket figyelmeztetni általunk helytelennek tartott jelenségekre, felhívni a figyelmet a vidékfejlesztés és az egészségpolitika némely visszásságára. Változatlanul elkötelezettek vagyunk a családokat segítő, a nemzeti szuverenitást (az erős EU- és IMF-ellenszélben is) védelmező, a magyar-magyar összefogást megvalósító politika és annak vezetői támogatásában. Szeretnénk mindent megtenni munkájuk segítésére.

Még az ősszel szeretnénk kiadni a Székesfehérváron rendezett Szent István-konferenciánk előadásait (október 30. a kéziratleadás határideje) és gyakorlatilag már együtt van az életminőségről folytatott több beszélgetés, illetve sok kitűnő előadás szövege. Szeretnénk ezt a könyvet is bemutatni még az idén. (Tapasztalataink magasából) tervezzük egy kötet kiadását az oktatásról is.

A 2014. évi első négy hónap soros elnökeit — dr. Zétényi Zsolt, Barna Erika, dr. Murányi László és Püski István barátainkat – felkértem, hogy segítsenek szervezetünk szükséges átalakításában (jogi, működési és természetesen az elkerülhetetlen személyi kérdések megoldásában). Javaslom, hogy több állandó meghívott, munkánkban évek óta részt vevő barátunk már októbertől tag legyen. Ők a következők: dr. Balogh Zoltán, dr. Csepinszky Béla, dr. Duray Aladár, Farkas Márta, Foltán László, dr. Galgóczy Gábor, Hajdú Lajos, dr. Messik Miklós, dr. Nagy László Miklós, dr.Németh Ferenc, dr. Ozsváth Ferenc, Petro Kálmán, dr. Sándor József, dr.Schulekné Szkalla Edit, dr.Seress Zsuzsa, Talpassy Zsombor, életrajzuk a kislexikonban (gyakorlatunk, hogy ha a jelenlegi tagok közül ketten vétót emeltek valaki ellen, annak már eltekintettünk a jelölésétől).

Alapfeladatunk, hogy decemberi találkozásunkig (december 5., 14.00 óra) beérkezzenek az idei év tagdíjai (5000 Ft/év), hogy lássuk, kikre számíthatunk jelenlegi gazdag állandó meghívott névsorunkból, akik a Százak Tanácsa Közhasznú Egyesület tagjai lesznek. (Javaslatunk: dr. Bastrnák Ferenc, dr. Csizmadia László, dr. Dobó Márta, dr. Feledy Péter, dr. Gyurkovits Kálmán, Lászlófy Pál, dr. Lipták József, Nikházy Gábor, dr. Sallai Éva, Tasnády Hajnal.)

A következő lépés: nézzük meg, a tágabb közösség — az időseknek és a nagy tekintélyű szakembereknek kijáró tisztelet mellett – miben és mennyire számít munkánkra, véleményünkre?

Április vagy május első csütörtök délutánja közhasznú egyesületünk közgyűlésének napja. Március 30-ig kérjük rendezni a 2014. évi tagdíjat is, s csak azok vegyenek részt a közgyűlésen, akik segítik anyagilag is talpon tartani a Százak Tanácsát. A közgyűlésen a 2013. évi soros elnökséggel együtt kérem én is felmentésemet (az addigra már 18 éves) ügyvivői munkám alól.

Javaslom, hogy az évi soros elnökök helyett 3 évre válasszunk elnökséget.
Az én személyes elképzelésem (ezen fél évig gondolkozhatunk mindnyájan!), hogy kérjük fel elnöknek dr. Andrásfalvy Bertalant, tagoknak: Császár Angela, dr. Bene Éva, dr. Kisida Elek és Schulek Edit barátainkat.

Az elnökség állandó meghívottai legyenek:
a Magyar Egészségügyi Társaság elnöke (dr. Kellermayer Miklós)
a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöke (dr. Osztie Zoltán)
a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület elnöke (dr. Messik Miklós) és
az „Iskola a magasban” program vezetője (dr. Kováts-Németh Mária)

Megtiszteltek véleményetekkel mindezekről.

Barátsággal: dr. Szijártó István ügyvivő elnök

2013. október 5.

Kapcsolat:
www.szazaktanacsa.hu
tel: +36 30-2378079
e-mail: iszijarto@freemail.hu