A 2012. február 2-i találkozóról

A Százak Tanácsa 2012 febr.2.-i találkozóján ismertettem januári nyilatkozatainkat. /a Hazánkat ért támadások visszautasítása, illetve a magyar föld védelmében –Ángyán József ügyében – kiadott állásfoglalásainkat./ Kiosztottam az elmúlt évi munkáról szóló közhasznúsági beszámolónkat. (Tavaszi közgyűlésünk dönt majd elfogadásáról.)

Dr. Kisida Elek meghívta Balczó Zoltánt, a Magyar Országgyűlés alelnökét, hogy Jobbik alelnökként magyarázza meg: miért nem tudnak együttműködni a kormányzó párttal. Balczó Zoltán több témát felsorolt – ezek közül dr. Naszlady Attila levezető elnök az Alkotmány és az IMF témák kifejtését kérte. Ez megtörtént, néhány kérdés is elhangzott, s ezután megköszöntem az Országgyűlés alelnökének hogy eljött, s elmondtam: Balczó András nagyra becsült barátunk, tagtársunk, öccsét – magánemberként mindig szívesen látjuk összejöveteleinken.

Támogatásunkról biztosítottuk dr. Zétényi Zsolt indítványát (Szabadság-téri szovjet emlékmű) azzal, hogy Ő írja alá, hozzátéve: a Százak Tanácsa támogatásával. Bakos István a civilek világtalálkozójáról adott tájékoztatást, dr. Kellermayer Miklós az általa – és a Magyar Egészségügyi Társaság által – szervezett Egészségtan-mindenkinek című /tárgyú szabadegyetemről, melynek előadóit részben a Százak Tanácsa tagjai közül kéri fel. A békemenet lélekemelő délutánjáról dr. Báthory Katalin szólt szép szavakkal. Állásfoglalást (dr. Szabó József hozzászólásával egyetértve) készítettünk arról, hogy a termőföld és vízvagyon magyar tulajdonban maradásának őrzését javasoljuk a civil támogatás feltételévé.(melléklet) Dr. Rókusfalvy Pál a Magyar Kultúra Napjára is emlékezve Kölcseyről osztott meg velünk szép gondolatokat.

Talpassy Zsombor állandó meghívott barátunk és Nyakas Szilárd szerkesztő a Százak Tanácsa tevékenységét a Duna Televízióban kívánja bemutatni. Összejövetelünkön vágóképeket készítettek a televíziós adásokhoz. (Dr. Vukovich Gabriella KSH elnök tervezett előadását későbbre halasztottuk.)

A márciusi elsején esedékes találkozás témája a médiahelyzet. Piukovics Gábor soros elnök vállalta ennek előkészítését. Bíró Zoltán, Kondor Katalin és a sajtót jól ismerő tagjaink felkérésével, a sajtó jelenlegi felelős vezetőinek meghívásával. Tagjainknak kiküldöm az új tagsági felkéréseket.

Kérjük tagtársainkat, hogy az összejöveteleinket előkészítő soros elnökök egyikével osszák meg javaslataikat az előadók meghívásokról.

a soros elnökök nevében barátsággal: Szijártó István ügyvivő elnök

2012. febr. 8.

www.szazaktanacsa.hu +3630-2378079 e-mail: iszijarto@freemail.hu