2012. december 31.

Idei utolsó találkozónk december 13.-án volt a Várban. Naszlady Attila professzor köszöntötte nevünkben Csete Ildikót és Csete Györgyöt, akiket a Százak Tanácsa példás nemzetszolgálatukért a „Haza Embere” oklevéllel tüntetett ki.
A jelenlevők nagy tetszéssel fogadták Halmos Béla Príma-díjas népzenész előadását és vetítettképes beszámolóját a táncház mozgalomról. Múltról, jelenről és hisszük a szép jövőről. (Immár három generációból egy millió táncos!) Az UNESCO a magyar táncház mozgalmat egyhangú szavazással fogadta el kulturális örökségnek.
Kondor Katalin és Szilágyi Andor rendező a készülő Tóth Ilona film jelenlegi állapotáról szóltak, Sipos Zoltán a D1 televízió elnöke a hazai média általános helyzetéről, s a köztelevízió valódi feladatairól beszélt. Örömmel hallgattuk Dutka Ákos és Ady Endre verseit Murányi László és Kelemen Csaba színművész előadásában.
Gratuláltunk Nagy Lászlónak nyolcvanadik születésnapján. Balassa Sándor „Sorsot választottam” címen tette közzé elgondolkoztató írásait. ( a Szent György könyvek új kötete), Kiadtuk „A HAZA JAVÁÉRT!”címen a Százak Tanácsa tizenöt éves történetének kislexikonnal bővített kötetét. A 440 oldalas kötet könyvsorozatunk immár kilencedik kötete. (3000 ft) Beszámoltam az „Életminőség, mint kihívás” munkacsoport terveiről. Többen szólaltak meg a jelenlevők közül, s úgy érzem a Tóth Ilona-Díj alapítóival és kurátoraival együtt mi is feladatul kaptuk, hogy a készülő Tóth Ilona film ügyét segítsük a magunk eszközeivel. Január 3.-án csütörtökön délután 2 órakor találkozunk a Várban. A földtörvény mellett aktuális kérdésekkel is foglalkozunk.

BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

A soros elnökök – Bakos István, dr.Béres József, dr.Bíró Zoltán, dr Naszlady Attila és Piukovich Gábor –
nevében dr. Szijártó István ügyvivő elnök (+3630-2378079 iszijarto@freemail.hu )