Október 5-én szüretre vár mindenkit Hegymagas

A Balaton-felvidék egyik legősibb települése a Szent György-hegy lábánál fekvő, 313 lelket számláló, de ennél sokkal több vendég által látogatott Hegymagas, amelyet a Szent György-hegyi borok falvaként ismernek. Ebben a térségben már évezredek óta összefonódik az itt élő ember tevékenysége a tájkép alakulásával, alakításával és a táj adottságainak használatával.

Hegymagas tájvédő település, ami azt jelenti, hogy a helyi közösség minden erőfeszítése, döntése, gazdasági, kulturális tevékenysége arra irányul, hogy e táj – amely része a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak – szépségeit és értékeit megőrizzék az itt élők gyarapodásra és az ide látogatók javára. A mezőgazdasági területek, gyümölcsösök, a szőlészet-borászat és a vadászat területei közvetlenül a védett természeti kincsek közelében találhatók. Talán ezért ihletett meg ez a táj költőket, természetrajongókat és borászokat egyaránt.

Hegymagas közössége immár harmadik alkalommal hívja és várja a vendégeket október 5-én, szombaton a “Minden Földi Jó”, a Szent György-hegy szüreti rendezvényére. A bortúrázókat nyitott borospincék, helyi minőségi borok várják  és élőzene kíséri a hegyen.